Hírek Cegléd, Rendőrségi hírek, Települések

Villanyórákat buherált

A Ceglédi Rendőrkapitányság folytatott eljárást negyven rendbeli bélyeghamisítás bűntett és egy rendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 57 éves üllői férfi ellen.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2015 őszétől kezdődően Pest megye és Budapest területén legálisan, de engedély nélkül végzett villanyszerelési munkák helyszínein, az elektromos áram fogyasztásmérők megbontása útján azok számlálóit visszaállította. A gyanú szerint egyes helyszíneken az ún. kismegszakítók átalakítása útján azt is biztosította, hogy a fogyasztási hely a hálózatfejlesztési járulék megfizetése nélkül jusson nagyobb teljesítményű elektromos áramhoz. A megbontott villanyórákat a férfi a birtokában lévő plombafogóval és az általa másik személlyel erre a célra legyártatott plombafejekkel visszazárta, abból a célból, hogy cselekményét, a jogtalan beavatkozást leplezze.

 

A ceglédi rendőrök a férfit gyanúsítottként hallgatták ki az eljárás során, és több, a bűncselekmények elkövetéséhez felhasznált eszközt lefoglaltak.

A nyomozók az eljárás során azonosították azt a 62 éves üllői férfit is, aki a plombafejeket legyártotta, őt bűnsegédként elkövetett bélyeghamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A fogyasztási helyekhez kapcsolódóan az eljárás során összesen tizenöt személyt lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki a rendőrök. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Ceglédi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

police.hu


Hirdetés

Hozzászólások

Szólj hozzá!

avatar

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  Subscribe  
Visszajelzés