Egyéb

Több mint 6 milliárd forintot nyertek Pest megyei vállalkozások eszközparkjuk fejlesztésére

Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár elmondta: a kormány Pest megye fejlesztését szolgáló programjának második felhívására jelentős volt a túligénylés, így a tárca az eredeti, több mint 4,5 milliárd forintos támogatási keretösszeget 1,6 milliárd forinttal emelte meg, a szakmailag jól előkészített, támogatásra érdemes pályázatok mindegyikének támogatása érdekében, azok várható pozitív gazdaságfejlesztési hatására tekintettel.

A vállalkozások eszközparkjának fejlesztésére irányuló pályázat célja a kis- és középvállalkozások fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatása és a helyi gazdaság megerősítése. Az igényelhető legmagasabb támogatási összeg 60 millió forint volt. A beruházások várhatóan több mint 200 új munkahely létrejöttét is elősegítik – tájékoztatott Rákossy Balázs.

MTI

Hozzászólások

Szólj hozzá!

avatar

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  Subscribe  
Visszajelzés