Hírek Érd

Elkészült Érd új hídja az iskolakezdésre

Az A-Híd kivitelezésében egy év alatt felépített átkelőrendszer jelentősen megkönnyíti a város északi és déli része közötti közlekedést. A fejlesztést a tervezett határidő előtt adták át.

A vártnál gyorsabban készült el Érden egy régen várt infrastrukturális beruházás – vasárnap átadták a két műtárgyból álló Szent István hidat, mely várhatóan érezhetően felgyorsítja majd a Budapest vonzáskörzetében fekvő város közlekedését. A mintegy 1,3 milliárd forintos beruházást az A-Híd Zrt. végezte el, az alapkövet egy évvel ezelőtt, tavaly augusztusban tették le. A projektet a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. hazai és uniós forrásokból finanszírozta.

 

A képre kattintva galéria nyílik (Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu)

 

A beruházás központi elemeként felépült a két darab 60 méteres támaszközű felüljáróból álló Szent István híd. Emellett felújították összesen 451 méter hosszan a Szent István utcát a Kossuth Lajos utca-Rákóczi út szakaszán, illetve a Hivatalnok utca-Velencei út között, 203 méteren pedig új útvonalat alakítottak ki, mellyel a Rákóczi út és a Hivatalnok utca közötti szakaszt kötötték össze.

Ezen felül közel 800 méter hosszan új járdát építettek ki és a közvilágítást is fejlesztették a munkálatok területén.

Teljes cikk itt érhető el

 

Hozzászólások

Szólj hozzá!

avatar

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  Subscribe  
Visszajelzés