Hírek Érd, Települések

Úthálózatfejlesztés Érden

A TED-en megjelent ajánlati felhívások összesen hat közlekedési fejlesztés beindulásáról számolnak be az érdi önkormányzat beruházásában.

A Tisztviselőtelep területére két projekt jut

A város déli részét az M6-os autópályával összekötő Ercsi utca teljes hosszában, vagyis a Szabadság tértől a körforgalmi csomópontig megújul. A Szabadság tér szomszédságában turbó körforgalommá alakul a Budai út és a Diósdi út kereszteződésében található hagyományos körforgalom. A csatlakozó útszakaszok is megújulnak.

 

Úthálózat felújítás Érden
Úthálózat felújítás Érden

 

Szintén a Tisztviselőtelep városrészben fejlesztik a Velencei út és az Elöljáró utca kereszteződését a sportcsarnok közelében. Amellett, hogy jelzőlámpákat kap a csomópont, gyalogátkelőhelyeket jelölnek ki, továbbá a Velencei úton külön balra kanyarodó sávokat alakítanak ki mind a két irányba. A buszöböl is áthelyezésre kerül.

Állami és önkormányzati utak egyaránt megújulnak

Szintén jelzőlámpát és gyalogos átkelőket kap a Bajcsy-Zsilinszky út és Daróczi utca kereszteződése a parkvárosában. A belvárosban is jelentős fejlesztést végeznek egy csomóponton:

a Szent István út, a Damjanich utca, a Tárnoki út és a Lőcsei út találkozásánál egy körforgalmat építenek ki.

Érd északi csücskére is jut egy beruházás, a városhatár közelében fekvő kisutcák közül felújítást kap a Búvár és Burkoló utca, továbbá a Festő és Favágó utcák.

A kormány tavaly márciusban tette közzé a „Fenntartható közlekedésfejlesztés Érden” elnevezésű, 6,9 milliárd forint keretösszegű területi felhívását. Akkor kiderült, a város útjai három alprogram keretében újulnak meg. Felújítják, illetve átépítik az önkormányzati, nagy forgalmú csomópontokat, valamint a szintén önkormányzati, közösségi közlekedéssel érintett útszakaszokat, továbbá az állami tulajdonban lévő utakat, csomópontokat is.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

avatar

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  Subscribe  
Visszajelzés